Varázserejű, csínytevő koboldok ...


Azt mondják, a koboldok nem csak a mesekönyvek lapjain léteznek, hanem számos nép legendájában és mitológiájában is. Eszerint ezek az apró teremtmények sok -sok évvel ezelőtt még a föld fölött éltek, ma már azonban a föld alatt, erdők mélyén, magas hegyekben és bányákban elbújva az emberi civilizáció elől. Az biztos,hogy a Pixies koboldok a világ összes táján szép számmal előfordulnak, és együtt élnek az emberekkel otthonaikban, hogy vigyázzanak az életükre, mindennapjaikra. Vidám kis lények, akik örömet, mosolyt hoznak az életünkbe. Ha szomorú vagy, megtudnak nevettetni anélkül, hogy észrevennéd ott vannak körülötted. Az is igaz viszont, hogy mindig csínytevéseken törik a fejüket. Varázserővel rendelkeznek. A kelta legenda szerint az otthonod, a kerted növényeinek, virágainak szépségét és ragyogását a nagy szemű, hosszú, vékony kezű és lábú "Pixies"-nek hívott őrök vigyázzák. Éjjel és nappal őrködnek, hogy a virágok nyíljanak, növekedjenek.
Ha jól választod meg a növényeket a bűvöletes otthonodban, igazi menedékhelyet adsz a Pixies családoknak, amiért cserébe jó szerencsét és vagyongyarapodást várhatsz tőlük.
                                                




Éreztétek már Ti is kirándulás közben, az erdő csendjében azt az érzést, hogy minden levél, faág, gomba mögött ott lapul valaki, és benneteket figyel? Amikor megállsz egy pillanatra, és keresed, hátha most rajta kapod azt a kis pajzán valakit ... de sajna senki ... néma csend ... viszont ahogy tovább mész, a hátad mögött megint mozgolódás támad... igen, ők azok!


   



Népszerű bejegyzések