Harmónia a kertben...


Az ideális ház körben védett, előre nyitott, a Nap irányában áll, és vízre néz.
Optimális esetben otthonunkat mind a négy oldalról kert venné körül…
Ha formáját tekintjük,a négyzetes és téglalap alakú zárt kertekben áramlik legjobban a Chi,
 ezek harmonikus energiát termelnek. Az L alakú, háromszögletű 
kertek kiegyensúlyozatlanságot okozhatnak.

A feng shui forma iskolája szerint jó esetben otthonunkat hátulról hegyek védelmezik. 
/Fekete teknős/ A házból kifele nézve balról dombok / Zöld sárkány/ jobbról pedig a /Fehér tigris/ dombjai találhatóak. A ház előtt legyen egy tágas, nyitott tér. Ha a ház előtt egy lankás pici domb van, melyre rálátunk /Vörös főnix/szerencsét hoz. A négy mennyei lénynek Kínában szakrális, spirituális erőt tulajdonítanak, és nagyon adnak a tanácsadók véleményére, mielőtt megvesznek egy telket, vagy házat, felmérik a táj adottságait! 

Természetesen nem mindenki olyan szerencsés,hogy rendelkezik egy optimális adottságú kerttel, van, akinek csak egy darabka jut mindebből, van, akinek egy terasz, és van, aki csak az ablakába tud virágot ültetni! De orvosolni mindent lehet, apró ötletekkel ugyan úgy megteremthetjük a négy mennyei lény jelenlétét!

Az ideális kert mind az öt elemből tartalmaz egy kicsit. Például: egy kis tónyi vizet, egy fém napórát, szobrot, fákat, bokrokat, sok tűz színű piros, narancs virágot és földet,
 agyag kaspókat. Ha a ház körül dúsan virágoznak növényeink, elősegítik a bőséget és az energia áramlását. 

Az egészséges növények az életerőt és a természet gazdagságát képviselik, mely kert lehet személyes energiaforrásunk is,ahol lehetőségünk van feltöltődni, meditálni, pihenni… A házunkhoz vezető út nagyon fontos, mert sok mindent elárul rólunk. Ideális esetben enyhén hullámos, ahol az energia / Chi/ lágyan áramlik otthonunk felé.
A víz kiváló feng shui a kertben. Ha egy kis csobogót vagy kerti tavat alakítunk ki, ügyeljünk a tisztán tartására, mert egy koszos állóvíz, vagy poshadó víz a Chi leülepedését eredményezi. A sziklakertek, futó növények, a bambusz nagyon jó feng shuival rendelkeznek, hiszen megmozgatják az energiát, illetve megtörik az éleket, egyenes vonalakat. Minden színnek, formának megvan a helye egy kertben, ehhez segítségül hívhatjuk a bágua térképet is. Ha egy növény tönkre megy, vagy megbetegszik, oka van, hiszen a virágnak is van lelke, megérzi gazdája energiáját… tehát ilyenkor vizsgáljuk meg, hol akadt el az energia, és orvosoljuk először saját lelkünket.Feng shui tanácsadás, harmonizálás, tértisztítás,Bach-virágterápia
Időpont egyeztetés: +36/30-8232-440


Népszerű bejegyzések