A nagyvilág színei: Andalusia - vörösek

Spanyolország legforróbb, déli tartománya, Andalúzia ezerarcú tájai,a végeláthatatlan síkságok és a hófödte hegycsúcsok,
a tradíciók és a modernitás sajátságos, temperamentumos egyvelegének adnak otthont.
A szenvedéllyel teli flamenco, a bikaviadalok és a kiváló borok hazája. Ha egyetlen színnel kellene megfesteni Andalúziát, az a vörös lenne.A szín jelen van posztó formájában a bikaviadalokon, a flamencotáncosok ruháján, a Costa del Sol partvidéken tengerbe bukó napkorongon és a mór stílusú épületek vörös tégláin egyaránt.Lakói nyitottak és vidám alaptermészetűek.
A vörösnek az életenergiát ösztönző és a figyelmet összpontosító tónusai erős érzelmeket keltenek.
Emelik a vérnyomást, gyorsítják az élettempót,
 feltüzelik az érzékeket, és életerőt adnak.
A vörös elűzi az unalmat és kiemeli a lakás erős karakterét.


Anyagok: Jellemző a minél több természetből származó anyag használata.
A lakásokban hasított kövekkel, fapadlóval és gerendákkal, kézzel formázott padlóburkolattal találkozhatsz. 

Falszínek: A pirosas -vöröses falak a ház belsején és külsején egyaránt megjelennek,
 meleg, energikus benyomást keltve.


Garnéla tapas,Csípős gazpacho, Alhambra falai, Carmen rózsa, Sangria málna, Forró flamenco, Cordobai bíbor, Édes grenadin


A spanyol enteriőrökben nem ritka a mintás cementlap, kiválasztásakor vedd figyelembe a fal színét.A spanyolok szeretnek hivalkodóan díszíteni, a hatásvadászat kedvéért használj arany színeket is a lakásban.Ha nem szeretnél egyszínű falat, az antik hatás kedvéért szivaccsal vagy ronggyal dolgozd el a festéket. A falon körbefutó, önálló mintaként megjelenő, kézzel festett vagy plasztikus díszítőminták, bordűrök egyedivé teszik  az otthonodat.



Bútorok: Kovácsoltvas vasalatokkal díszített sötét fabútorok,vasalt, pántokkal dekorált régi faládák,bőrkanapék, illetve növényi ornamentikával díszített lakástextilek a jellemzők.
A hangulat nehéz, fűszeres, ez pedig Észak -Afrika közelségének hozománya.










Népszerű bejegyzések