A nagyvilág színei:Ceylon -sárgák és aranyak


Ceylon a ragyogó, örök napsütésben fürdő sziget, a gyönyörű 
strandok és az Indiai-óceán simogató hullámainak otthona. 
A színes kultúra, a csodálatos táj, a nagyszerű fűszereket 
felhasználó konyha csábítja a kelet kincseire vágyó utazókat




A sárga és arany árnyalatok optimista ragyogással világítják meg a helyiséget. A nagy terekben kiemelik a dekoráció szépségét, míg a kisebb helyiségeknek mélységet adnak. A sárga paletta vidám színei örömmel töltik meg az otthon légkörét és segítik az elmélyülést.

Falszínek: az enteriőr színei vegyesek, és harsányak. A narancs, a rózsaszín,a zöld és a sárga minden árnyalata szóba jöhet, falszínként mégis talán a sárga variációi a legelterjedtebbek.

Anyagok: az ablakon beáramló napfényt félig átlátszó izgalmas textiliák eresztik át. A fény ezen keresztül éri a nehéz fa vagy kovácsoltvas bútorokat és a meleg miatt többnyire kerámiával burkolt padlót.

Tippek: a rideg burkolatok finomítására használj minnél több lágy textilt, melyet a falra és az ágy fölé is helyzhetsz bátran.
Az északi fekvésű, vagy egyszerűen csak sötét helyiségek hűvösségét, fénytelenségét a Kurkuma gyökér színével remekül ellensúlyozhatod.

Bútorok: Ceylon otthonai a brit gyarmatbirodalom nyomait viselik magukon. A bútorok jellemzően trópusi fából készülnek, amellett ,hogy tömörek, masszívak, és roppant  díszesek is.Azonban tudjuk, a kevesebb több, ne zsúfoljuk agyon a lakást a nehéz bútorokkal. Figyeljünk az egyensúlyra!(Forrás: Dulux Színkatalógus 2015.)












Népszerű bejegyzések